Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

IANOS // Κύκλος σεμιναρίων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Τα Εργαστήρια Βιβλίου στον IANO, τα οποία δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013, εφέτος ήδη συμπλήρωσαν επτά επιτυχημένους κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης. Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των ενδιαφερομένων, παρουσιάζει για το φθινόπωρο του 2016 μια επανασχεδιασμένη και εμπλουτισμένη ενότητα διά ζώσης σεμιναρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning), η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο και με εξειδικευμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο και αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, αλλά και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα, όπως επίσης και στην επιμόρφωση σε ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα, έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου.

Τα εργαστήρια-σεμινάρια έχουν στόχο να κατακτήσουν οι νέοι συγγραφείς τα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους· να συντελέσουν στην επαγγελματική κατάρτιση διορθωτών-επιμελητών προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων· να προσφέρουν τη δυνατότητα υψηλής επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Επίσης, παράλληλα λειτουργούν εξ αποστάσεως σεμινάρια (e-learning), τα οποία αφορούν γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο. Πρόκειται για εργαστήρια-σεμινάρια δημιουργικής γραφής και διόρθωσης, καθώς και επιμέλειας κειμένων, τα οποία προωθούν τη μαθησιακή διαδικασία μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης σε όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διά ζώσης σεμινάρια.

Για την επιτυχημένη και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρησιμοποιείται μοντέρνα πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, προκειμένου ο οποιοσδήποτε χρήστης, ασχέτως εμπειρίας, να είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου.
  
Παρουσίαση-ενημέρωση θεματικών κύκλων των Εργαστηρίων στην Αθήνα: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, στις 17:30 στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) 
Παρουσίαση-ενημέρωση θεματικών κύκλων των Εργαστηρίων στη Θεσσαλονίκη: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, στις 18:00 στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7)
  
Στοιχεία επικοινωνίας:
ΑΘΗΝΑ: T 210 32 17 929, F 210 32 17 686, E: ergastiria@ianos.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: T 2310 886 090, F 2310 284 832, E: ergastiria@ianos.gr